» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Засилени проверки за преминаване с велосипеди по главната улица на Сливен

23 July 2020 16:35, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 years ago, number of readings: 632
Velosipedisty_narusheniq

Екипи на Общинска охрана и полицията в Сливен извършват масови проверки и предупреждения към нарушителите, движещи се по Главната улица с велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и др. Мярката е свързана с опасността от инциденти, редица жалби от граждани за масово предвижване по главната улица с такива превозни средства и необходимостта от спазване на правилата за движение в пешеходна зона. Сигнали са отправяни и до прокуратурата.

Като орган, прилагащ разпоредбите, касаещи обществения ред, Община Сливен постави допълнителни табели на всички подстъпи към главната улица, с които се забранява движението с двуколесни пътни превозни средства. Полицията налага санкции на нарушителите.

Предвижда се провеждане на информационна кампания в училищата, за да се насочи вниманието на децата и техните родители за безопасно придвижване с велосипеди и спазване на правилата за движение.

Община Сливен апелира към велосипедистите да не карат по пешеходни зони, да бъдат внимателни и да спазват правилата за преминаване по пешеходни пътеки като слизат от велосипедите и ги бутат по време на пресичането.