Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Активните случаи на COVID-19 намаляха на 75

24 юли 2020 11:47,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 554

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област намаляха за едно денонощие от 87 на 75. Двадесет от болните са хоспитализирани в областната и във военната болница в Сливен, шестима – в болници извън територията на областта. Останалите инфектирани лица са на домашно лечение.

Към 24 юли болните в община Нова Загора са 32-ма, като половината от инфектираните 26 лица в града са от най-гъсто населения квартал. В община Сливен заболелите са 26 – 19 от града, останалите от 6 малки населени места. В Твърдица са 13, има и един пациент от малко населено място в общината. В община Котел са 3-ма, жители на 2 малки населени места.

На 23 юли положителен резултат за коронавирусна инфекция дадоха двама жители на Сливен, като единият от тях е с настоящ адрес извън областта, но провежда лечението си в Сливен. Връзка между двата случая няма, по данни на РЗИ. Епидемиологичните проучвания продължават.

През изминалото денонощие няма починали лица. От началото на епидемията досега диагностицираните са 369 души, изписаните – 271. От домашна карантина са отпаднали 8 651 души, а 310 са под карантина към момента. Чакат се резултатите от 15 проби, от които 4 на лица със симптоми, 1 на медицински персонал /профилактично/ и 10 контролни.

Областният кризисен щаб напомня, че в сезона на отпуските, на абитуриентските и други тържества е необходимо гражданите, съдържателите на обществени заведения и други лица, управляващи места за обществено ползване, да са със завишено внимание и да се придържат към разпоредените противоепидемични мерки.