Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои сесия на Общински съвет-Сливен на 30 юли, четвъртък

28 юли 2020 08:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 576
Sesiq_Obs

Общински съвет-Сливен се събира на редовно заседание в четвъртък, 30 юли. 46 са точките, заложени в предварителния дневен ред.

Сред тях по думите на председателя на местния парламент Димитър Митев са изменението на бюджета, свързано с допълнителни разходи за ремонти по инфраструктурата в някои населени места и др., както и отчетът за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за първото шестмесечие на 2020 г.

Общинските съветници ще гласуват и изменението на план-сметката за дейностите по събиране и сметоизвозване и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за настоящата година.

На сесията в четвъртък предстои да бъдат упълномощени представителите на Община Сливен и на местния парламент за участие в общите събрания на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК – Сливен и на „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ АД Сливен.

Митев коментира, че сред точките за гласуване попадат и утвърждаване на общинската транспортна схема на линиите на градския транспорт и промяна на автобусните линии № 12 и № 15 от градски в междуселищни. Той допълни още, че в предварителния дневен ред са включени и обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество, свързани с промяна в характера на собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

Заседанието ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, то ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.