» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Епидемична обстановка в Сливенска област през последното денонощие

28 July 2020 12:08, Rosica Nikolova
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 480

Седем положителни за COVID-19 лица са диагностицирани на 27 юли. Четирима от заболелите са в община Нова Загора, като двама от тях са от града; трима са в община Сливен, двама от тях – от града. Случаите не са свързани. Няма инфектирани деца и медици. Няма регистрирани огнища на инфекцията в производствени фирми. Разпространението на коронавируса и в четирите общини на Сливенска област е дифузно, съобщиха от РЗИ.

През последното денонощие е починал в болница в Стара Загора 73-годишен пациент, с придружаващо тежко заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му.

Активните към момента случаи на COVID-19 са 73 /32 – община Нова Загора, 24 – община Сливен, 14 – община Твърдица, 3 – община Котел/.

244 лица са под домашна карантина към момента /община Сливен – 97, община Нова Загора – 56, община Твърдица – 57, община Котел – 34/. Отпадналите от карантина са 8 752-ма души.

Чакат се резултатите от 26 проби, като 12 от тях са на лица със симптоми, останалите са контролни.

От началото на епидемията в Сливен и областта са регистрирани 380 случая на COVID-19, 283-ма души са изписани, 24 са починалите.

За да се ограничи риска от разпространението на коронавируса, Областният кризисен щаб отново призовава жителите на Сливенска област да спазват стриктно действащите противоепидемични мерки.