» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Пазарът на микрокредитиране расте

28 July 2020 12:14, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 3 years ago, number of readings: 603
Пазарът на микрокредитиране расте

Пазарът на микрокредитиране расте със завиден темп. Това е така, защото по време на икономическа криза банките обмислят внимателно рисковете и често отказват заеми на ненадеждни кредитополучатели. Микрофинансовите организации обаче работят по друг начин. Те са склонни да отпуснат бързи кредити дори на хора с лошо кредитно досие. И това си има своето логично обяснение – лихвата на тези кредити е по-висока и покрива рисковете.

Особеност на микрокредитирането е, че както самото име подсказва, при този вид кредитиране се борави изключително с по-малки суми. Защото целите на бързия кредит са съвсем различни, в сравнение на дългосрочния потребителски банков кредит. Докато при последния можете спокойно да разсрочите кредита за десет и повече години, то при микрокредитирането срокът за погасяване е в рамките на месец или година. Разбира се, сумите са далеч по-малки и са предназначени да обслужват спешните ни нужди от рода на възникнали финансови затруднения по повод битови нужди – ремонт на жилище, медицински услуги, извънредно голяма сметка за ток, парно или вода, все неща, които могат да се решат успешно със суми в порядъка на 1000-2000 лв.

Така наречените бързи кредити имат изключително опростена и съкратена процедура по отпускане на заеми. След като вече сте решили от каква нужда се нуждаете, трябва единствено да си подадете заявлението, като това би могло да се случи и без да напускате дома си – чрез интернет. Одобрението идва в рамките на минути, а след него пристигат и парите по сметката, която сте заявили.

Ако трябва да сме честни, оказва се, че дори и като имаме предвид по-високият лихвен процент, тези кредити пак има доста предимства.

Да ги обобщим:

• условията за получаване на бързи кредити не изискват предоставянето на документи и обезпечения

• срокът на заема е много гъвкав – може да вземете кредит дори само за месец, което е невъзможно в една банкова институция

• Можете да кандидатствате дори и ако сте с лошо кредитно досие