Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Епидемичната обстановка в Сливенска област към 30 юли

30 юли 2020 12:18,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 520

Четири са новите случаи на COVID-19, регистрирани на 29 юли. И четиримата заболели са от Сливен. Всички са хоспитализирани. Случаите не са свързани, инфектирането не е станало в огнище – домашно или на работното място. Епидемиологичните проучвания продължават, информираха от РЗИ.

През последното денонощие, за съжаление, битката с коронавируса изгуби още един жител на областта – пациент на 70 години, с придружаващо заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента 246 души в Сливенска област са под домашна карантина, 8 828 са отпадналите от карантина. Очакват се резултатите от 22 проби: 7 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал и 7 – контролни.

От началото на епидемията досега 389 жители на областта са диагностицирани с коронавирусни инфекции, 296 са изписаните, 25 – починалите.

 

Областният кризисен щаб призовава да се спазват всички, разпоредени от министъра на здравеопазването, противоепидемични мерки при посещения на на обществени места, на работното място и вкъщи, за да се ограничи риска от разпространението на коронавируса.