Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинските съветници гласуваха промяната на бюджета и утвърдиха общинската транспортна схема на градския транспорт

30 юли 2020 15:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 113
Sesiq_ObS

На днешното редовно заседание на Общински съвет-Сливен, с 22 гласа „за“, беше приета актуализацията на бюджета. Сред мотивите за изменението кметът Стефан Радев посочи промяната на финансовите параметри в приходната част. Като друга причина той изтъкна и отпускането на финансови средства за изграждане на система за видеонаблюдение в Сливен и някои населени места, закупуване на част от оборудването за спортна зала „Асеновец“, която предстои да бъде отворена, ремонти на електрическата инсталация и пътната инфраструктура в няколко села и др.

Общинските съветници гласуваха и утвърждаване на общинската транспортна схема на линиите на градския транспорт, както и промяна на автобусните линии № 12 и № 15 от градски в междуселищни. В тази връзка кметът Радев коментира, че при новата транспортната схема се е търсил оптимален вариант, който да обхваща повече жители от различните квартали и да е в отговор на техните нужди. „Стремежът ни беше да разгледаме, колкото се може повече възможни варианти и предложения, които да са удобни за гражданите и същевременно да се придържаме към анализа, свързан с проекта за интегриран градски транспорт“, подчерта кметът Радев.

Сред предложенията, получили подкрепа на днешната сесия, бяха още отчетът за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за първото шестмесечие на 2020 г. и изменението на план-сметката за дейностите по събиране и сметоизвозване и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за настоящата година.

Друга приета точка беше упълномощаването на представителите на Община Сливен и на местния парламент за участие в общите събрания на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК – Сливен и на „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ АД Сливен.

Общинският съвет гласува и отпускането на финансова помощ в размер на 1 000 лв. за дарителската кампания за Храм „Свети Кирил и Методий“ в село Блатец.

И на днешното заседание бяха гласувани разпоредителни сделки с общинско имущество, свързани с промяна в характера на собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови средства на граждани.

Заседанието се проведе в зала „Май“ и беше закрито. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, на него присъстваха само общинските съветници, кметът на община Сливен и неговите заместници, секретарят на общината и длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието.

Видео от сесията може да гледате на посочения линк:

&t=34s

 

Снимки

Sesiq_ObS