Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и съветници от ГЕРБ даряват средства за инвалидна рампа в жилищен блок на две жени с увреждания

30 юли 2020 15:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 499
инвалидно място

Кметът Стефан Радев и общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ-Сливен ще дарят средства за изграждане на инвалидна рампа в жилищен блок на квартал „Стоян Заимов“. Съоръжението ще се ползва от две жени с увреждания, които живеят в един вход. От публикации в медиите стана ясно, че техните близки са кандидатствали с проект за изграждането на рампата, който не е одобрен заради изискване ползвателите да могат да се обслужват сами. И двете жени не са в състояние да се справят самостоятелно и за тях се грижат придружители.

„Научихме за този случай и с колегите обсъдихме вариантите да помогнем. Няма основания Общината да задели средства за частни жилища и решихме да дарим собствени средства. С изграждането на рампата ще стане по-лесно придвижването им по стълбите на първия етаж, което е много важно за двете жени и техните близки“, каза кметът Стефан Радев.

По първоначална информация изграждането на подобно съоръжение ще струва около 11хиляди лева с ДДС. След разговор с близките стана ясно, че се водят разговори с фирма, която да постави рампата на по-ниска цена – около 6 300 с ДДС. На обявена от тях банкова сметка до този момент са събрани около 4 500 лв. Кметът и съветниците от ГЕРБ ще покрият разликата от събраната сума и крайната цена за изграждане на съоръжението.