Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен отменя част от проявите, включени в културния календар за 2020 година

30 юли 2020 15:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 578
Otmqna_Subitiq

В условията на сложната и динамична обстановка, свързана с коронакризата, както и необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки, Община Сливен отменя част от проявите, включени в културния календар за 2020 г. Решението беше гласувано по време на днешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен.

Сред тях са Регионалният празник „Златна праскова“, който трябваше да се състои на 30 юли в с. Гавраилово, Събор-надпяване на клубовете на пенсионерите „Карандила пее”, който традиционно се провежда в началото на месец август в местността Карандила и Традиционен фолклорен събор на каракачаните в края на месец август в местността Карандила.

Мотивите за това са да се избегне струпването на групи от хора и рискът от заразяване, да бъде минимизиран. Проявите са масови и обхващат значителен брой участници и публика от страната и чужбина. С оглед за опазване здравето и осигуряване на безопасността на гражданите и гостите на община Сливен, те се отменят. Следващите им издания ще се проведат през следващата 2021 г.