Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен посрещна участниците в 67-ата Международна колоездачна обиколка на България

30 юли 2020 17:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 641
67 Международна колоездачна обиколка на България

Сливен посрещна състезателите в 67-ата Международна колоездачна обиколка на България. Градът под Сините камъни е домакин на третия етап от състезанието. На финала му кметът Стефан Радев награди най-добре представящия се млад състезател в надпреварата и временния лидер в обиколката. Награди бяха раздадени още на победителя в етапа, за най-добър катерач и за водач в класирането за активност. Пред участниците и гостите на събитието кметът сподели, че е щастлив, че след двугодишно прекъсване, този форум отново събира колоездачи от цялата страна и света.

„Искам да благодаря на организаторите за усилието им да възродят Международната колоездачна обиколка на България и на всички състезатели за труда и усилията, които влагат в този спорт. Сливен е един от градовете в страната с най-големи традиции в колоезденето и се радвам, че отново сме домакини в етап от тази обиколка. Надявам се всички замесени в нея да продължим с тези усилия и да поддържаме тази прекрасна традиция на едно от най-старите колоездачни състезания в Европа. На добър час!“, каза кметът.

В знак на благодарност Стефан Радев получи плакет от председателя на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.

„Искам да благодаря на господин Радев за топлото гостоприемство и за това, че не се поколеба да приеме молбата ни Сливен да бъде етапен град от обиколката на България. Много благодаря за подкрепата. Надявам се Сливен да продължи да бъде част от това състезание. Тук е люпилнята на шампиони и се надявам тези деца, които виждам днес, след време да се качват на сцената като победители“.

Стартът на състезанието беше даден на 27 юли в София, като в него се включиха 5 български отбора и над 10 чуждестранни. Първият етап от надпреварата беше София – Боровец – Пазарджик, вторият – Пазарджик – Пловдив, третият – Пловдив – Сливен. Четвъртият и финален етап ще започне на 31 юли пред сградата на Община Сливен и ще завърши в Бургас. Поради тази причина в петък в Сливен ще бъде въведена временна организация на движението. Пътят ще бъде затворен за времето от около 14.30 до 15.30 часа в участъците на кръстовищата на булевардите „Цар Симеон“, „Братя Миладинови“ и „Бургаско шосе“, откъдето колоездачната колона е предвидено да премине.

Събитията в Сливен се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, указани от Министерството на здравеопазването и спазване на обществения ред.

Снимки

67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България67 Международна колоездачна обиколка на България