Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

404 жители на областта са диагностицирани с COVID-19 от началото на епидемията, 314 са изписаните

04 август 2020 16:28,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 556

Четири положителни за COVID-19 проби са регистрирани през последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. И четиримата новозаболели са от община Сливен – трима от града, един – от малко населено място. Един се е инфектирал в семейно огнище, един – при контакт със заразено лице, по данни на РЗИ. Епидемиологичните проучвания продължават.

Активните в момента случаи са 65, като двама от болните са медицински персонал. 33 от болните са жители на община Сливен /29 от града, останалите – от четири села/, болните в община Нова Загора са 24 /17 – от града, от тях 9 – жители на най-гъсто населения квартал/. С коронавирусни инфекции са четирима души от Твърдица и един от малко населено място в община Твърдица. Трима жители на две села са болните в община Котел.

На 3 август под домашно наблюдение са нови 17 души от Сливенска област. С тях общият брой на карантинираните възлиза на 179 лица. От карантина са отпаднали 8 956 жители на областта.

От началото на епидемията досега са диагностицирани 404 души, 314 са изписани, 25 са починалите.

Противоепидемичните мерки са в сила до края на август, съгласно заповед на здравния министър. Носенето на предпазни маски в закрити площи, търговски обекти и обществени места е задължително, както и спазването на физическа дистанция от 1,5 метра. Предпазните маски са задължителни и в обществения превоз. Носенето им и спазването на дистанция са препоръчителни, съгласно министерската заповед, и в открити площи, тъй като рисковете от разпространение на коронавируса не са отпаднали.