Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ Сливен остро осъжда вандалския акт срещу офиса на партията

11 август 2020 17:46, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 3 години, брой четения: 741
-----

ГЕРБ Сливен остро осъжда вандалския акт срещу офиса на партията, при който с блажна боя са замеряни прозорците на помещението. Това заяви днес Димитър Митев, член на областното ръководство на ГЕРБ.

Грубата атака е извършена в нощта на 10 август около 23 часа. Извършителят е млад мъж, който е заснет от охранителни камери. Той е добре сложен и добре облечен. Прикрива се с маска и качулка. Действал е спокойно, без да бърза, като след като е хвърлил боята, се е оттеглил през паркинга, източно от блока, където се намира офисът на партията.

Видеозаписът е предаден на полицията. Разследващите проверяват и други охранителни камери в района, за да бъде открит извършителят, каза общинският ръководител на партията Здравко Костадинов.

„ГЕРБ приема правото на протест на всички. Всеки има право да отстоява исканията си в социално-икономическата област, да изразява своите позиции и възгледи, но считаме, че посегателството върху сгради - общинска и държавна собственост, и нарушаване на свободата и конституционните права на всички останали граждани, които имат своите причини да не участват в тях, е неприемливо и осъдително. Демократичното общество се гради с дебати и конструктивен диалог, а не с вандализъм“, заяви Димитър Митев.

Това е поредното неправомерно действие към имота, ползван от партията, за последните 30 дни. На 25 юли беше облепен с нецензурни плакати и замерян с яйца. През последните дни подобни прояви имаше и в други градове.

Снимки

----------