Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев участва в Информационната кампания за популяризиране на Оперативните програми в България

26 ноември 2010 17:07,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1311
снимка

Днес, 26 ноември 2010 г., заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев присъства на Информационната кампания за популяризиране на Оперативните програми в България проведена в гр. Стара Загора.

 

На 13 септември 2010 г. министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев даде старт на мащабната кампания на Централния информационен офис в администрацията на Министерския съвет за популяризиране на Оперативните програми в България и осигуряване на прозрачност при управлението на фондовете на Европейския съюз (ЕС). Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Кампанията цели да мотивира потенциалните бенефициенти да се възползват от възможностите, които европейските фондове дават, за да развият бизнеса си, да подобрят начина си на работа и на живот, а също така и да увери обществото, че управлението на европейските средства е прозрачно, открито, отговорно и се осъществява по нови правила. Защото колкото по-информирано е обществото и са активни бенефициентите, толкова по-успешен ще бъде процесът на ефективно инвестиране на евросредствата.

 

Кампанията съчетава в балансиран микс реклама, ПР дейности, събития и директен контакт с бенефициентите, насочени към аудиторията на национално и на регионално ниво, които ще се осъществят в периода септември – декември 2010 г.

 

Посланието „Създаваме заедно” показва възможностите, които всеки български гражданин има за подобряване на своето бъдеще чрез средствата от ЕС, но само ако бъде информиран и инициативен.

 

В основата на рекламата е залегнало представянето на действително осъществени проекти, финансирани с европейски пари. Чрез телевизионните клипове ще се представят реалните резултати, постигнати чрез Оперативните програми.

 

От 15 септември започва интензивна рекламна кампания, която обхваща общо 49 медии, като се използва подходящ микс от медийни канали с цел максимално покритие на аудиторията.

 

За да се улесни диалогът и директният контакт с бенефициентите, през есента министърът по управление на средствата от ЕС заедно с експерти от Управляващите органи на Оперативните програми ще участва в серия от информационни събития из страната. В Ловеч, Видин, Благоевград, Добрич, Стара Загора и Хасково господин Дончев ще информира за политиката на правителството в областта на еврофондовете. А експертите ще предоставят практическа информация по възникнали въпроси и предстоящи процедури по Оперативните програми.

 

През есента в България журналисти от европейски медии ще бъдат запознати с работата на българските институции по отношение на инвестирането на средства от ЕС за реално осъществени проекти. Това ще подпомогне усилията на правителството за подобряване на имиджа на България извън нейните граници.

 

За българските медии ще бъде организиран конкурс за журналистически материали на тема „Европейските фондове в България”. Те ще бъдат оценявани от специално жури, като в края на декември ще бъде връчена голямата награда.

 

Печатни информационни материали – брошури, книжка с практическа информация ще съпътстват цялата кампания. В пресата специални статии ще дават отговори на основни въпроси, свързани с Оперативните програми в България.

 

В края на кампанията социологическо изследване ще измери доколко целта й да информира обществото е била постигната.

 

Към проекта е сформиран Консултативен съвет, включващ български и европейски експерти с богат опит в областта на медиите, икономиката, европейската политика. Негов председател е Георги Прохаски – съпредседател на Центъра за икономическо развитие, и членове Хорхе Нунез – консултант към Европейския център за изследване на политиките (CEPS) в Брюксел, Божидар Данев – председател на БСК, Евгений Иванов – изпълнителен директор на КРИБ, Петко Георгиев – директор на „Промедия”.

 

Изпълнител на проекта е Консорциум „Прозрачност за еврофондовете”. Екипът се състои от 18 експерти с дългогодишен опит в областта на връзките с обществеността, журналистиката, икономиката, рекламата, дизайна. Негов ръководител е Лейла Мустаноя, основател на „Прозрачност без граници” – Финландия, с 30 годишен опит в областта на медийните връзки и управлението на големи проекти по оперативни програми, съфинансирани от ЕС.

 

Общата цена на кампанията е 1 166 497 лева (без ДДС).