Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обява за търг за отдаване под наем на Спортна сграда ,собственост на СБР-Котел ЕООД

26 август 2020 11:00,
Излъчване: СБР - Котел преди 3 години, брой четения: 1609

На основание чл.29, ал.3 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия /ППЗПП/във връзка с т.1 и т.10 от Приложение №1 към чл.29, ал.2 от ППЗПП - Правила за провеждане на търг и конкурс и за сключване на договори за продажба и наем с работници и служители, както и постъпили доклади по чл.4, ал.1 от ВПОПНИ, ”Специализирана болница за рехабилитация-Котел” ЕООД

ОБЯВЯВА

I.Процедура за отдаване под наем чрез търг с тайно наддаване на Спортна сграда, разположена в поземлен имот с идентификатор № 39030.505.71 град Котел, със застроена площ 412,00 кв.м., както следва:

1. Описание на обекта:

Обектът, предмет на оценка, се намира в района на „СБР – Котел” ЕООД – град Котел, ул.”Изворска”, № 85, поземлен имот с идентификатор 39030.505.71, населено място от трети функционален тип, трета строителна зона, в северозападната част на града.

Елементите на комплексното обществено обслужване (учебни, детски и здравни заведения, заведения за обществено хранене, търговски обекти всякакъв вид, ателиета за услуги и пр.) не са добре застъпени в микрорайона и не задоволяват напълно нуждите на обитателите му.

Кварталът, в който се намира „Специализирана болница за рехабилитация – Котел” ЕООД е с отлична екологична даденост. Има добре изградена инженерна инфраструктура – водопровод, електрификация, телефонизация, канализация, развита улична мрежа.

Прилежащата вертикална планировка около сградите е в задоволително състояние. Добра транспортна достъпност. Сградите са предимно жилищни.

Имотът се намира в квартал с добре изградена инфраструктура, недобре застъпени елементи на комплексното обществено обслужване и липса на градски транспорт.

Сградата е едноетажна. Метална конструкция и пълнежна зидария на северната и южната стени и бетонни панели на източната и западната стени. Покривна конструкция – метална, покривно покритие – LT ламарина.

Фасади – измазани зидове. На височина 50 см. – цокъл от мита бучарда. Частично компрометирани мазилка и цокъл.

Вход за сградата от единична дървена врата от юг и от топлата връзка от север.

Дограма: врата дървена, в лошо състояние. Прозорци метални, в по – голямата си част със счупени стъкла.

Застроена площ на сградата: 372,00 кв.м. по Акт за държавна собственост и 412,00 кв.м. по кадастър. При извършено измерване от независим оценител е установено , че същата е със застроена площ 412,00 кв.м. Идентификатор - 39030.505.71.16.

Застроената площ е разпределена между две помещения. Голямото помещение е на две нива, свързани с десет бетонови стъпала с метален парапет и полегат апарел, със светла височина съответно 3,60 и 4,80 м. Подовата настилка е положен бетон и циментова замазка, стени измазани и боядисани с частично компрометирана мазилка, окачен таван. Малкото помещение е в лошо състояние.

Инсталации в сградата: ВиК – не; електроинсталация – напълно компрометирана.

Не се наблюдават недопустими пукнатини и провисвания по основните носещи елементи. Конструкцията се намира в нормално състояние за експлоатационния си период.

Сградата е неизползвана по предназначение и неподдържана продължително време, поради което е в лошо състояние. За последващо използване е необходим сериозен ремонт. Без вертикална планировка, поради което се затруднява достъпът до сградата. Затруднено е оттичането на повърхностните води, което е предпоставка за влага по стените.

2. Начална цена и стъпка на наддаване:

Първоначална наемна цена: Доклад за определяне началната пазарна стойност на наемни вноски, изготвен от лицензиран оценител : месечен наем от 396лв. с вкл.ДДС

Стъпка на наддаване: Стъпката на наддаване се определя на 10 % от първоначалната наемна цена, а именно: 39,60 лв.

3.Вид на процедурата- публично оповестен търг с тайно наддаване при закрито заседание.

4. Начин на плащане: Наемната цена следва да се заплаща не по-късно от 10-то число на месеца следващ този на издаване на фактурата от наемодателя, в български лева, в касата на болницата.

5. Дата, място и час на провеждане на търга: 14.09.2020 г. в административния сектор на основната сграда на „СБР-Котел“ЕООД от 14.00 ч.

6. Ред за закупуване на тръжна документация, размер и начин на плащане на нейната цена и мястото за нейното получаване: Тръжна документация се закупува и получава от деловодството на „СБР-Котел“ЕООД на цена от 50 лв., платими в касата на лечебното заведение.

7. Депозит: Месечна наемна цена, предложена от участника.

8. Оглед: Всеки работен ден от 10.00 ч. до 12.00 ч. след предварителна уговорка със служител на „СБР-Котел“ЕООД, представяне на документ за закупена конкурсна документация и в присъствието на служител от дружеството.

9. Краен срок за приемане на заявления за участие: 12,00 ч. на 11.09.2020 г. в деловодството на болницата, на адрес : гр.Котел, п.к.8970, ул.“Изворска“ № 85, „СБР-Котел“ ЕООД

10. Изискване към участниците: Оферти могат да подават юридически и физически лица, регистрирани по Търговския закон. Сградата се отдава за срок от три години, считано от датата на подписване на договора.

11. Дата, място и час на провеждане на повторно провеждане на търга: 25.09.2020 г. в сградата на „СБР-Котел“ЕООД от 14.00 ч.

Допълнителна информация за процедурата и необходимите документи може да бъде получена в офиса на дружеството или на телефон за контакти 0889880211 и 0885141696

 

Файлове