Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет ще гласува даването на съгласие за закупуване на апаратура и ремонт със събствени средства в ДКЦ-1 и ДКЦ-2

26 август 2020 12:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 521
DKC1_DKC2

Даване на съгласие за закупуване със собствени средства на апаратура за диагностика и лечение в „ДКЦ 1-Сливен“, както и ремонт на част от покрива на сградата на „ДКЦ 2 – Сливен“ са сред точките в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет-Сливен. В „Диагностично консултативен център 1 –Сливен“ ще бъдат закупени апарат за функционално изследване на дишането и апарат за физикално лечение със средночестотен ток. В „Диагностично консултативен център 2-Сливен предстои ремонт на повредената хидроизолация на покрива.

„Фактът, че тези предприятия успяват да заделят средства от своята дейност и да покриват не само нуждите си, но и да закупуват съвременна апаратура за подобряване качеството на предоставяната медицинска помощ, е показателен и може само да ни радва“, каза председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

По думите му двете общински лечебни заведения за доболнична помощ са сред предприятията, които носят едни от най-големите дивиденти на общинските финанси. Към тях той причисли и „Общинска охрана и СОТ-Сливен“, което също функционира успешно и отчита добри резултати.