Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои изменение на Правилника за дейността на Общински съвет-Сливен

26 август 2020 12:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 485
Vremenna_komisiq

Избор на Временна комисия за актуализация на Правилника за организацията и дейността на местния парламент в Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, е едно от предложенията на заседанието на Общинския съвет на 27 август.

„Поради проблемите, които имаха общинските съвети по време на извънредното положение, се направи промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, с която се дава възможност при обявени извънредно положение, бедствено положение, извънредна епидемична обстановка или кризисна ситуация, засягаща територията на съответната община, и невъзможност да се провеждат присъствени заседания, общинският съвет и неговите комисии да могат да провеждат заседания от разстояние, при спазване на условията за кворум и лично гласуване“, е посочено в предложението от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

Той съобщи, че временната комисия ще изготви налагащите се промени в Правилника за организацията и дейността на местния парламент в Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, съгласно измененията в ЗМСМА, като по-висш нормативен акт.

„Това е добра възможност за общинския съвет, тъй като в извънредното положение беше трудно организирането на заседания. С въведените промени в закона, всеки желаещ, ще има възможност да проследи сесията от разстояние и напълно безопасно“, коментира още Митев.