» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Здравният министър разпореди временни епидемични мерки до 30 септември

01 September 2020 12:04,
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 477

Със заповеди на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов се въвеждат временни епидемични мерки за периода от 1 до 30 септември. Носенето на предпазни маски или други средства, покриващи носа и устата, остават задължителни за закрити площи – здравни и лечебни заведения, търговски обекти, учреждения, обществен транспорт, храмове, музеи, гари и автогари и др. Носенето на предпазни маски на открито е препоръчително.

Възобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното и училищното образование. Учебният процес се организира и провежда в съответствие с изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищно образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Присъствената дейност във висшите училища се осъществява според изискванията на съответното висше училище и при спазване на въведените в страната общи противоепидемични мерки. При възможност обучителният процес се провежда и от разстояние в електронна среда.

Езикови и образователни центрове, както и занимални, организирани от юридически и физически лица, предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност – при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Посещенията на външни лица/свижданията в лечебни заведения се разрешават единствено за близките на пациенти в терминален стадий. В специализираните институции за предоставяне на социални услуги и за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на директора.

Пълният текст на двете заповеди – в прикачените файлове.

Files

Заповед на здравния министър - 1 [71.5KB]

Microsoft Word Open XML Document

Заповед на здравния министър - 2 [85.4KB]

Microsoft Word Open XML Document