» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Как да прилагаме хайлайтър и кой да изберем

03 September 2020 14:43, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 3 years ago, number of readings: 1987
Как да прилагаме хайлайтър и кой да изберем

През лятото обичаме да подчертаваме свежия си тен с блестящи частици, които фино отразяват слънчевите лъчи. Ето защо на помощ идват хайлайтърите и то не само за лицето! Как да ги използваме и кой би бил най-добрият за нас?

Интересното е, че тези продукти набират популярност покрай сестрите Кардашиян. Първоначално, повечето хора свързват тази козметика с малко повече кич и прекалено силен грим. В днешно време обаче, почти не можем да си представим ежедневието си без нея. Ако се нанася фино, нежно подчертава сиянието на кожата и естествената ни красота, което дава невероятен ефект.

Как да използваме хайлайтър

 

Трябва да следваме предимно едно правило - добре е да наблягаме на най-изпъкналите части на лицето (те хващат тен най-бързо). Затова подходящите места са скулите, върха на носа, центърът на челото, над горната устна и извивката на веждите. Когато става въпрос за тялото е добре да се наблегне на ключиците и красивия загар на краката.

Кой да изберем - видове

 

Многообразието от хайлайтъри е наистина голямо. Чудите се кой би бил най-подходящ? Това обикновено става ясно след проба-грешка. Струва си да тествате няколко вида от този козметичен продукт и да го приспособите към вашите нужди, очаквания и тип кожа. На пазара ще намерите течни, прахообразни, кремообразни, стикове, пресовани.

Едни от най-удобните са кремообразните и пресованите - те са подходящи за почти всеки тип кожа. Дори и начинаещите ще се справят лесно с тях. С течните и прахообразните е малко по-трудно да се работи, защото изискват повече умения и подходящи аксесоари - четки и гъби. Течните формули пък не се сработват с мазната кожа, склонна към прекомерно производство на себум и акне. Гримът за проблемния епидермис трябва да се фокусира върху продукти с доста естествен състав - например минерална козметика.

Безспорно най-труден за приложение е хайлайтърът под формата на стик, макар и да изглежда сякаш с него е изключително лесно да се борави. Човек, който няма опит с него, може да постигне нежелан резултат - прекалено много блясък, който не изглежда никак естетично. Затова този тип продукти се препоръчват за по-напреднали любители на макиажа.

Не пропускайте да подчертаете красивите си черти и бъдете винаги свежи, блестящи и невероятни!