Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и заместникът му присъстваха на откриването на Компютърен обучителен център

29 ноември 2010 17:25,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1214
снимка

Днес, 29 ноември 2010 г. от 11.00 ч. областният управител г-н Марин Кавръков и зам. областният управител г-н Христо Карабекиров присъстваха на откриването Компютърен обучителен център и работни места с достъп до интернет за потребители в Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” в град Сливен.

Проектът се реализира в рамките на „Глобални библиотеки – България“, Етап 2009 и финасовата подкрепа на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс”.

На официалното откриване присъстваха г-жа Десислава Танева, Народен представител от ПП „ГЕРБ” и председател на парламентарната комисия по земеделие и гори в Народното събрание, г-н Трендафил Меретев – ръководител на „Глобални библиотеки – България“, г-жа Радост Костова, зам. кмет на община Сливен, представители на общините Нова Загора и Котел и много граждани.

Петнадесет библиотеки от област Сливен са одобрени на първи етап 2009 г., доставена е техниката и включен интернетът. Те ще предоставят безплатен достъп до интернет и ползването на компютрите за своите потребители. По този начин книгохранилището има възможност да обогати услугите за читателите си и ще се превърне в място за учене през целия живот.

Читалищните библиотекари ще се обучават в компютърни умения, библиотечен мениджмънт, предоставяне на модерни библиотечни услуги и умения за работа с граждани в общността. Обучението ще започне от януари 2011 г.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави ръководството на проекта за оказаната подкрепа на Регионалната библиотека и изказа своята радост, че чрез този проект ще се промени традиционното разбиране за библиотеката като място за книги и четене. Библиотеките са хранилище на интелектуалния ресурс и Сливен е един от градовете дали началото на един голям национален фонд. Днес интернет ще е посредникът между света на книгите и хората. Компютъризираните библиотеки в марките градове и села ще са ключът към националната и световна култура и смислено прекарване на свободното време.

 

Снимки

снимкаснимка