Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев председателства заседаниеПостоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие

29 ноември 2010 12:59,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1130
г-н Пейчо Пейчев

На 29.11.2010 г. в сградата на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие под председателството на г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител на област Сливен.

На заседанието бяха разгледани и оценени подадените от работодатели на територията на Област Сливен проекти по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” /НП „ОСПОЗ/ за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие през 2011 г.

Заместник областният управител г-н Пейчев уточни, че съгласно утвърдената по НП „ОСПОЗ” процедура, Комисията по заетост извършва оценка на проектите за съответствие с областните приоритети, като ги класира в рамките на определените средства отделени за областта и изпраща за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта.

Представени бяха за оценка от Комисията по заетост 7 проекта: по един проект на Общинските администрации Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица; МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – 1 проект и Областна администрация – 2 проекта.

Общо исканите за финансиране на проектите средства са в размер на 451 080 лв., а определените от Агенцията по заетостта за област Сливен средства по НП „От социални помощи към осигуряване на заетост” за 2011 г. са 487 190 лв. Свободният финансов ресурс е в размер на 36 110 лв.

Комисията по заетост оцени като съответстващи с регионалните приоритети всички постъпили проекти и реши свободният финансов ресурс да бъде преразпределен.

По проектите ще се осигурява заетост на социално слаби лица в изпълнение на общополезни дейности.