» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев председателства заседаниеПостоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие

29 November 2010 12:59,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1134
г-н Пейчо Пейчев

На 29.11.2010 г. в сградата на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие под председателството на г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител на област Сливен.

На заседанието бяха разгледани и оценени подадените от работодатели на територията на Област Сливен проекти по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” /НП „ОСПОЗ/ за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие през 2011 г.

Заместник областният управител г-н Пейчев уточни, че съгласно утвърдената по НП „ОСПОЗ” процедура, Комисията по заетост извършва оценка на проектите за съответствие с областните приоритети, като ги класира в рамките на определените средства отделени за областта и изпраща за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта.

Представени бяха за оценка от Комисията по заетост 7 проекта: по един проект на Общинските администрации Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица; МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – 1 проект и Областна администрация – 2 проекта.

Общо исканите за финансиране на проектите средства са в размер на 451 080 лв., а определените от Агенцията по заетостта за област Сливен средства по НП „От социални помощи към осигуряване на заетост” за 2011 г. са 487 190 лв. Свободният финансов ресурс е в размер на 36 110 лв.

Комисията по заетост оцени като съответстващи с регионалните приоритети всички постъпили проекти и реши свободният финансов ресурс да бъде преразпределен.

По проектите ще се осигурява заетост на социално слаби лица в изпълнение на общополезни дейности.