» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Епидемичната обстановка в периода от 14 до 20 септември в област Сливен

21 September 2020 13:31,
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 434

В периода от 14 до 20 септември с коронавирусни инфекции са диагностицирани 16 жители на община Сливен и трима на община Нова Загора. Няма нови случаи в общините Котел и Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред тях има едно лице под 19 години – ученик в община Нова Загора, който не е посещавал училище, не е имал контакт със съученици или учители. Няма данни за други болни деца и ученици, уточниха от РЗИ.

Шестима души – педагогически персонал са положителни за COVID-19, като един от тях се е инфектирал в семейно огнище. Седем от останалите пациенти от Сливен са се разболели в семейни огнища. Епидемиологичните проучвания продължават.

Две групи от детска градина в Сливен, където има заболял педагогически персонал, са под домашна карантина. Извършена е пълна дезинфекция на сградата и помещенията.

През изминалата седмица битката с коронавируса изгубиха двама пациенти на възраст 55 и 75 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките им.

През периода са карантинирани 95 лица, като близо 86 процента от тях са изолация като контактни на заразени лица. Само едно лице е поставено под карантина, тъй като е пристигнало от рискова зона.

Към 21 септември положителни за COVID-19 са 42 жители на Сливенска област: 26 – община Сливен, 12 – община Котел, 5 – община Нова Загора.

Очакват се резултатите от 21 проби – 10 на лица със симптоми, 10 контролни и 1 – профилактично, на медицински персонал.

От началото на епидемията са диагностицирани 494 жители на областта, изписаните са 419. Починалите са 32-ма. От карантиниране са отпаднали 9 392 души.