Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Удостояват със званието „Почетен гражданин на Сливен“ д-р Митко Баев и художника доц. Красимир Добрев

21 септември 2020 18:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 494
Sesiq

31 точки са заложени в предварителния дневен ред на предстоящото в четвъртък - 24 септември, редовно заседание на общинския съвет в Сливен.

Сред по-важните точки за гласуване председателят на местния парламент Димитър Митев открои предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на Сливен“ на дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Митко Баев и художника доц. Красимир Добрев, който е определен за носител на наградата „Добри Чинтулов“ за 2020 г.

Според Митев сред акцентите от предстоящата сесия попада и предложението за присъждането на наградата на Общински съвет-Сливен „За граждански принос“ на началника на Военна болница – Сливен д-р Илиян Комитов и д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Общинските съветници ще гласуват и три нови наредби. Едната от тях е за определяне условията и реда, по които общински спортни съоръжения, да се ползват за нуждите на физическото възпитание и спорта, втората наредба касае критериите и реда за финансово подпомагане на спортни клубове и дейностите, свързани с направленията на физическата култура и спорта, а третата е свързана с определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината.

Ще бъде разгледана и гласувана информацията за текущото изпълнение на общинския бюджет за първото полугодие на 2020 г.

Изменението на бюджета също е включено в предварителния дневен ред. Димитър Митев конкретизира, че то касае основно две направления. Едното е свързано с отпускане на средства от делегираните бюджети за социалната услуга „Домове за възрастни хора с увреждания“ на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост - селище „Качулка“. Други разходи са свързани със закупуване на апаратура, отводнителни съоръжения и други дейности в няколко населени места от общината.

На заседанието в четвъртък предстои да бъде разгледана и гласувана Програмата за работата на местния парламент през четвъртото тримесечие на тази година.

4 допълнителни точки предстои да бъдат включени в дневния ред. Едната от тях касае безвъзмездно предоставяне на две общински помещения за нуждите на Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен. Втората точка е свързана с изработване на подробен устройствен план на землището на с. Сотиря за укрепване на свлачището там. Третата допълнителна точка е свързана с премахване на опасна помощна постройка в двора на бившето училище „Антон Иванов“. Последната, четвърта точка, е свързана с упълномощаване на представителя на Общински съвет-Сливен в Общото събрание на ,,Водоснабдяване и Канализация – Сливен” ООД гр. Сливен.

Ще бъдат гласувани и разпоредителни сделки с общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа.Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, то ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.