» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Удостояват със званието „Почетен гражданин на Сливен“ д-р Митко Баев и художника доц. Красимир Добрев

21 September 2020 18:27, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 3 years ago, number of readings: 482
Sesiq

31 точки са заложени в предварителния дневен ред на предстоящото в четвъртък - 24 септември, редовно заседание на общинския съвет в Сливен.

Сред по-важните точки за гласуване председателят на местния парламент Димитър Митев открои предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на Сливен“ на дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Митко Баев и художника доц. Красимир Добрев, който е определен за носител на наградата „Добри Чинтулов“ за 2020 г.

Според Митев сред акцентите от предстоящата сесия попада и предложението за присъждането на наградата на Общински съвет-Сливен „За граждански принос“ на началника на Военна болница – Сливен д-р Илиян Комитов и д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Общинските съветници ще гласуват и три нови наредби. Едната от тях е за определяне условията и реда, по които общински спортни съоръжения, да се ползват за нуждите на физическото възпитание и спорта, втората наредба касае критериите и реда за финансово подпомагане на спортни клубове и дейностите, свързани с направленията на физическата култура и спорта, а третата е свързана с определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината.

Ще бъде разгледана и гласувана информацията за текущото изпълнение на общинския бюджет за първото полугодие на 2020 г.

Изменението на бюджета също е включено в предварителния дневен ред. Димитър Митев конкретизира, че то касае основно две направления. Едното е свързано с отпускане на средства от делегираните бюджети за социалната услуга „Домове за възрастни хора с увреждания“ на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост - селище „Качулка“. Други разходи са свързани със закупуване на апаратура, отводнителни съоръжения и други дейности в няколко населени места от общината.

На заседанието в четвъртък предстои да бъде разгледана и гласувана Програмата за работата на местния парламент през четвъртото тримесечие на тази година.

4 допълнителни точки предстои да бъдат включени в дневния ред. Едната от тях касае безвъзмездно предоставяне на две общински помещения за нуждите на Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен. Втората точка е свързана с изработване на подробен устройствен план на землището на с. Сотиря за укрепване на свлачището там. Третата допълнителна точка е свързана с премахване на опасна помощна постройка в двора на бившето училище „Антон Иванов“. Последната, четвърта точка, е свързана с упълномощаване на представителя на Общински съвет-Сливен в Общото събрание на ,,Водоснабдяване и Канализация – Сливен” ООД гр. Сливен.

Ще бъдат гласувани и разпоредителни сделки с общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа.Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, то ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.