Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен чества Деня на Независимостта

22 септември 2020 16:55,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 521
Зам.областният управител К. Костов бе гост на офииалната церемония за Деня на Независимостта

С официална церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен днес бе отбелязан Денят на Независимостта на България. „Това е денят на българската гордост. През далечната 1908 г., страната ни възстановява пълния си суверенитет. Много пътища водят към този ден. Запалената искра още от Паисий Хилендарски и борбите за национално освобождение и обединение, за българска църква и образование. Днес си спомняме за всички онези синове на нашата родина, които посветиха живота си да ликува българският народ и да се нарече свободен и независим”, заяви в словото си кметът Стефан Радев. Гост на церемонията бе зам.областният управител Камен Костов.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Хаджи Димитър от кмета Стефан Радев, зам.областния управител Камен Костов, началника на Сливенския гарнизон полк.Любомир Вачев, председателя на общинския съвет Димитър Митев, народния представител Кольо Милев, от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и народния представител Мария Белова, от съветници и граждани.

Честването по традиция бе организирано от общината в Сливен и военно формирование 22 220.

Снимки: община Сливен

Снимки

Церемонията започна с тържествено издигане на националния трибагреникКметът на община Сливен Стефан Радев поздрави съгражданите си за празникаПразничното честване премина с приемане на строя и военни почести