» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител участва в Седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие”

02 December 2010 17:25,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1107
снимка

На 1 и 2 декември 2010 г., областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков участва в Седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие”, което се проведе в гр. Правец.

Форумът бе открит от заместник министъра на регионалното развитие и ръководител на Управляващия орган на ОПРР г-жа Лиляна Павлова. Тя представи напредъка по изпълнението на програмата към декември 2010 г. и предизвикателствата за новия програмен период 2014-2020 г.

На заседанието се прие протокола от шестото заседание на Комитета за наблюдение, както и информирация за допълненията и подобренията, извършени в Годишния доклад за изпълнение на ОП „Регионално развитие” за 2009 г.

По време на заседанието бе разгледана и приета индикативната годишна програма за 2011 г., обсъдени бяха и приети промени по ОП „Регионално развитие”.

Досега са разплатени 321 млн. лв. по ОПРР или 21 % от размера на договорените средства. До края на 2011 г. се очаква разплатените средства по ОПРР да бъдат 1 млрд. лв. или 26 % от бюджета на програмата. Министър Томислав Дончев участник заседанието заяви, че ОПРР е важна, защото е доказателство, че България може.

Областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков е член на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие” и е представител в него на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район.