Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общините излъчиха свои представители в Регионалния съвет за развитие

02 октомври 2020 12:47,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 532
Участниците във форума. Снимка: НСОРБ.

Общините от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол избраха своите 13 представители в бъдещия Регионален съвет за развитие към Югоизточния район за планиране. Това стана на заседание на 1 октомври, проведено в Бургас. В него участва зам.областният управител Камен Костов.

Освен титуляри, участниците във форума определиха чрез явно гласуване и заместници, които ще могат да представляват съответната област в работата на Регионалния съвет за развитие, при отсъствие на титуляра.

Представителите на местната власт в Регионалния съвет за развитие от Сливенска област са кметовете на община Сливен и община Нова Загора Стефан Радев и Николай Грозев. Заместници на двамата титуляри са кметовете на община Твърдица и община Котел Атанас Атанасов и Коста Каранашев.

Зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Сачева представи ключовата роля на регионалните съвети за развитие в процеса на планиране, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС през новия програмен период.