» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общините излъчиха свои представители в Регионалния съвет за развитие

02 October 2020 12:47,
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 537
Участниците във форума. Снимка: НСОРБ.

Общините от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол избраха своите 13 представители в бъдещия Регионален съвет за развитие към Югоизточния район за планиране. Това стана на заседание на 1 октомври, проведено в Бургас. В него участва зам.областният управител Камен Костов.

Освен титуляри, участниците във форума определиха чрез явно гласуване и заместници, които ще могат да представляват съответната област в работата на Регионалния съвет за развитие, при отсъствие на титуляра.

Представителите на местната власт в Регионалния съвет за развитие от Сливенска област са кметовете на община Сливен и община Нова Загора Стефан Радев и Николай Грозев. Заместници на двамата титуляри са кметовете на община Твърдица и община Котел Атанас Атанасов и Коста Каранашев.

Зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Сачева представи ключовата роля на регионалните съвети за развитие в процеса на планиране, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС през новия програмен период.