Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още 16 домуващи в „Качулка“ са с положителни проби за COVID-19

20 октомври 2020 12:11,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 495
covid

16 от общо 39-те нови случаи на COVID-19 в област Сливен, регистрирани през последното денонощие, са в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост „Качулка“, съобщиха от Областния кризисен щаб. Днес, 20 октомври, представители на РЗИ и началникът на Военната болница в Сливен полк. Д-р Илиян Комитов са в социалното заведение, съобщиха от здравната инспекция. Д-р Комитов преглежда заболелите потребители и ще направи оценка за клиничното им състояние.

Лечението на заболелите домуващи, от възникването на епидемичния взрив до момента, се провежда на място, в изолация, под наблюдението на личния им лекар. За съжаление, през последното денонощие битката с коронавируса изгуби един от инфектираните потребители, който е с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му. Епидемиологичните проучвания продължават.

Сред новозаболелите през последното денонощие в област Сливен има двама лекари, четири медицински сестри от две различни болнични заведения, помощник-фармацевт, шофьор на линейка.

31 души от диагностицираните са жители на община Сливен, 7 – на община Нова Загора и един – на община Котел.

Активните към момента случаи на COVID-19 в Сливенска област са 380. В община Сливен са 298 души /сред тях са и заболелите домуващи и персонал от „Качулка“/, в община Нова Загора – 61, в община Котел – 14 и в община Твърдица – 7. Болните са жители на общинските центрове и на 27 малки населени места в четирите общини на областта. 47 са хоспитализирани, останалите провеждат лечението си под домашна карантина и наблюдението на общопрактикуващите лекари.

Областният кризисен щаб призовава да се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски за лице, покриващи устата и носа, и физическата дистанция в закрити площи, редовната дезинфекция и честото миене на ръцете доказано ограничават разпространението на коронавируса.