Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още шест души от персонала в дома в с.Баня са с COVID-19, изследват потребителите

21 октомври 2020 14:40,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 567
ковид

Шест положителни проби са отчетени през последното денонощие сред персонала на Дома за възрастни хора в новозагорското село Баня, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заразени са медицински сестра, двама санитари и трима служители от немедицинския персонал, по данни на РЗИ. С тях общият брой на заболелите от персонала е 8 души. Всички работещи в социалното заведение са изследвани, не се чакат нови резултати. Днес, 21 октомври, започна вземането на проби и от всички 46 домуващи, като техните изследвания също ще бъдат извършени с PCR-тестове. Здравната инспекция е дала предписания за задължителни противоепидемични мероприятия.

През последното денонощие са регистрирани още 21 нови случая на COVID-19 в Сливенска област. Сред заболелите са учител в Нова Загора, медицински фелдшер в Твърдица, две семейства в Сливен и Нова Загора, двама души, свързани с по-рано диагностицирани лица.

По общини 15 от новозаболелите са в Сливенската, 11 – в община Нова Загора, 1 – в община Твърдица. Няма нови случаи в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост "Качулка".

Към днешна дата положителни за COVID-19 са 407 души в Сливенска област: 317 в община Сливен /118 са в града, останалите - в 12 села/; 69 в община Нова Загора /55 са в града, останалите – в 8 села/; 13 в община Котел /5 са в града, останалите – в 4 села/; 8 в община Твърдица /3 в града, останалите – в 2 населени места/.

Под домашна карантина са 737 души – за провеждане на лечение или като контактни на заразени лица, като 478 са карантинираните жители на община Сливен, 184 – на община Нова Загора, а останалите – на общините Котел и Твърдица. Чакат се резултатите, освен от дома в с.Баня, от още 21 проби: 6 на лица със симптоми, 4 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 2 контролни проби.

Коронавирусът се разпространява на територията на цялата област. Рискът от заразяване може да бъде ограничен, ако всеки гражданин се отнася с отговорност към спазването на противоепидемичните мерки: носене на предпазни маски за лице, физическа дистанция, редовна дезинфекция, често миене на ръце, избягване на струпвания от хора.