Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Очертават временна маркировка за паркиране по бул. „Панайот Хитов“

21 октомври 2020 16:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 552
Комисия по безопасност на движението-Сливен

Общинската Комисия за безопасност на движението и транспорт по пътищата проведе извънредно заседание днес. На него беше обсъден казусът с изграждането на велоалея по булевард „Панайот Хитов“ и възможните варианти за паркиране. След дискусия по време на срещата Кметът Стефан Радев заяви, че Община Сливен ще възложи на проектанта да бъде очертана временна маркировка за паркиране за период от два месеца.

„Идеята е хората да се ориентират в тази организация на движението, да отчетем силните и слабите страни, гражданите да кажат кое им харесва и кое не. Тогава ще решим този въпрос дали да оставим по-широки ленти на платното и да оставим едната лента за паркиране, дали да махнем двете ленти за паркиране или да оставим и двете. Правим прекъснати линии от двете страни, както са планирани, съчетано със знаци за забранено паркиране от 9 до 18 часа“, каза кметът.

На заседанието присъстваха представители на бизнеса в района на булеварда, Общинската администрация, Областната управа, пътна полиция и др. Специалистите смятат, че със стесняването на платната ще се намали скоростта за движение, а с това ще намалеят и пътните произшествия.

Снимки

Комисия по безопасност на движението-Сливен