Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздравление от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев по случай Димитровден

26 октомври 2020 08:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 538
Dimitrovden

Уважаеми съграждани,

За мен е чест и удоволствие от мое и от името на колегите ми от Общински съвет-Сливен да ви поздравя по случай празника на града – Димитровден.

Безспорно, Градът на Стоте войводи е дал много на хайдушкото и революционно движение. Имената на Хаджи Димитър, Панайот Хитов и много други борци за свободата на родината, са изписани със златни букви в българската история. Тук сливенският предприемач Добри Желязков – Фабрикаджията основава първото на Балканите текстилно производство. Родно място на много забележителни творци от миналото и нашето съвремие, известен със своите природни забележителности и културно-историческо наследство.

Още много са поводите да се гордеем с родния град. Имаме и още много задачи и предизвикателства, които да преодоляваме. Вярвам, че отговорни и обединени от една обща кауза и стремеж за добруването и развитието на нашия град, ние ще дадем своя принос за неговия икономически напредък и по-добра визия.

Приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве на вашите семейства, късмет, успешни и ползотворни начинания и нека Свети Димитър ни закриля!

Честит празник!

 

Димитър Митев

Председател на Общински съвет-Сливен