» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Поздравление от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев по случай Димитровден

26 October 2020 08:27, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 3 years ago, number of readings: 547
Dimitrovden

Уважаеми съграждани,

За мен е чест и удоволствие от мое и от името на колегите ми от Общински съвет-Сливен да ви поздравя по случай празника на града – Димитровден.

Безспорно, Градът на Стоте войводи е дал много на хайдушкото и революционно движение. Имената на Хаджи Димитър, Панайот Хитов и много други борци за свободата на родината, са изписани със златни букви в българската история. Тук сливенският предприемач Добри Желязков – Фабрикаджията основава първото на Балканите текстилно производство. Родно място на много забележителни творци от миналото и нашето съвремие, известен със своите природни забележителности и културно-историческо наследство.

Още много са поводите да се гордеем с родния град. Имаме и още много задачи и предизвикателства, които да преодоляваме. Вярвам, че отговорни и обединени от една обща кауза и стремеж за добруването и развитието на нашия град, ние ще дадем своя принос за неговия икономически напредък и по-добра визия.

Приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве на вашите семейства, късмет, успешни и ползотворни начинания и нека Свети Димитър ни закриля!

Честит празник!

 

Димитър Митев

Председател на Общински съвет-Сливен