Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За празника на Сливен – благодарност към лекарите и молитва за Отечеството и града

26 октомври 2020 15:36,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 479
Дядо владика се помоли за Отечеството и Сливен, да няма болести, още повече - омраза между хората

Изявени лекари и здравни специалисти, които са на първа линия в борбата за човешки живот в условията на епидемия от COVID-19, служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на РУ на МВР бяха отличени от община Сливен за празника на града Димитровден. Това стана на 26 октомври на тържествено заседание на общинския съвет в зала „Сливен“.

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на събитието. В обръщение към присъстващите ръководители на общината, съветници и гости той отбеляза приноса на амбициозния и компетентен екип на общината за това, че Сливен е започнал да се движи по стабилни финансови коловози. И изказа благодарност, че въпреки затрудненията, местната власт е успяла да консолидира възможностите на местния бюджет, на бизнеса и доброволци, за да бъдат посрещнати изпитанията на епидемията от COVID-19. „Важното е да сме отговорни, за да продължим да работим, да обучаваме децата си, да се грижим за възрастните и нуждаещите се. Да обичаме семействата, приятелите, съседите си. И да пазим рицарите на днешното време – нашите лекари и здравни специалисти, без които не можем“, заяви Божурски. Кураж за бъдещето ми дава силата на сливенския дух, умението на хората дори най-трудни моменти да намират утеха, упование и да си помагат, каза още областният управител /цялото обръщение – в прикачения файл“.

На тържественото заседание кметът на община Сливен Стефан Радев връчи символите на отличието „Почетен гражданин на Сливен“ на дългогодишния ръководител на инфекциозното отделение в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Митко Баев, както и на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ художникът доц. Красимир Добрев. Наградата „Почетен плакет“ получиха Центърът за спешна медицинска помощ, директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Даниела Калева и посмъртно - д-р Илияна Иванова, лекар от инфекциозното отделение на областната болница, която изгуби битката с коронавируса. Почетни значки на общината бяха присъдени на лекарите, медицинските сестри и санитарите от МБАЛ – Сливен към ВМА-София и МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, които са на първа линия, както и на служителите на РД „ПБЗН“ и на полицията за овладяването на кризисни ситуации. Зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова бяха сред гостите на заседанието.

По-късно на централния площад „Хаджи Димитър“ се състоя церемония с военни почести и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджията и сливенските възрожденци. Общината ще направи всичко възможно, за да съхраним нашата общност и за да продължи развитието на Сливен, каза кметът Радев. Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий отправи благодарствена молитва за здраве и благополучие. Той се помоли Отечеството и жителите на Сливен да бъдат опазени от болести, от пандемия, още повече – от омраза. „Защото без любов е тъмнина“, каза дядо владика.

Заседанието на общинския съвет и тържествената церемония на площада се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки.

Снимки: Георги Ангелов и областна администрация

Снимки

Кураж  ми дава силата на сливенския дух, каза областният управител Ч.Божурски на тържественото заседание на общинския съветПредседателят на ОбС Димитър Митев и гостите на заседаниетоРъководители на държавни и общински структури и почетни граждани присъстваха на събитиетоИ тържествената церемония на площада се проведе при спазване на меркитеНационалният флаг и флагът на ЕС бяха тържествено издигнатиПоклон пред Хаджи Димитър и сливенските възрожденциВенци и цветя бяха поднесени от гости и граждани, присъствали на церемонията

Файлове