Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отличиха тазгодишните носители на традиционните награди на Община Сливен на Димитровден

26 октомври 2020 22:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 647
Nagrady

Община Сливен връчи наградите си за 2020 г. на празника на града-Димитровден

 

На тържествен концерт по повод празника на града - Димитровден, бяха връчени традиционните награди на Община Сливен. От сцената на зала „Сливен“ кметът Стефан Радев поздрави отличените и гостите на събитието.

"Нека Свети Димитър закриля всички жители на нашия град, да бъдем здрави и гледаме напред с оптимизъм“, заяви в словото си сливенският градоначалник. Той връчи голямата награда за изкуство „Добри Чинтулов“ на художника и Почетен гражданин на Сливен доц. Красимир Добрев. Той изрази благодарността си от оказаната чест и висока оценка за неговата работа през годините. "Поклон пред българските медици, които правят всичко възможно в трудната ситуация. Изкуството и културата от своя страна също играят роля за повдигане на духа на хората и ще продължават да го правят", каза Красимир Добрев. Той е преподавател по цветен етюд и сценография и беше предложен за носител на наградата от Съюза на българските художници и Съюза на артистите в България.

Почетен знак "За граждански принос" на Общинския съвет беше връчен от председателя Димитър Митев на началника на Военна болница – Сливен, д-р Илиян Комитов и на д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Двамата са на първа линия в борбата с коронавируса от началото на епидемията. От сцената те благодариха за признанието и подкрепата на обществеността. Подчертаха, че наградата е за медицинските екипи на двете болници и призоваха гражданите да спазват наложените мерки за безопасност.

Наградата на Община Сливен за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията, връчи зам.-кметът Стоян Марков. С нея беше отличен управителят на „Фишком“ АД Живко Желев.

Той заяви, че призът е резултат от усилията на много хора, на цялото му семейство и подкрепата на институциите.

Зам.-кметът Пепа Чиликова връчи наградата „Милосърдие“ на старшата акушерка в „Отделение по акушерство и гинекология“ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен Анка Димитрова. Номинацията й беше издигната от ръководството на областната болница. На свой ред тя благодари за оказаното внимание, а също и на колегите си за доверието и подкрепата в съвместната им работа досега.

"Приемам наградата от името на всички лекари, акушерки, медицински сестри и санитари в болница "Д-р Иван Селимински", които с дълбоко хуманния си труд и професионализъм по 24 часа и 365 дни в годината са на своя пост, за да се грижат за хората" , каза тя.

За носител на наградата за краеведческа дейност „Д-р Иван Селимински” за 2020 г., беше определен журналистът Щилияна Василева. Тя разработва публицистични теми и проблеми от настоящето и миналото на Сливен и живота на неговите граждани, творци и духовни лидери, автор на стотици публицистични и журналистически материали. Наградата й беше връчена от председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

В словото си Щилияна Василева благодари на родния си град, който за нея стои над всичко със своя дух, с хората преди и сега, с близките и приятелите.

На тържеството беше връчена и наградата "Аргира Жечкова" за издигане на престижа на учителската професия, чийто носител тази година е преподавателят по немски в ПГПЗЕ "Захари Стоянов" Надежда Койчева. Тя благодари на колегите и семейството си за подкрепата и пожела на всички учители успех в ежедневната им работа в сегашната трудна обстановка.

В празничната вечер със свои изпълнения участваха вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“, с диригент Дора Христова, група ,,Вакали”, Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и балет "Адажио" към Народно читалище "Зора" и Добромира Стоянова, която изпълни песента "Жив е той, жив е!".

Тържеството се проведе при спазване на мерките за безопасност по време на епидемичната обстановка.

Снимки

NagradyNagrady Nagrady Nagrady Nagrady Nagrady Nagrady Nagrady NagradyNagrady