Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Признание за медици от МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен

26 октомври 2020 23:20, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 1475
д-р Митко Баев

Медици от МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен получиха награди от Община Сливен на тържествени церемонии по повод празника на града - Димитровден. Дългогодишният началник на Отделението по инфекциозни болести д-р Митко Баев стана почетен гражданин на Сливен за особено големите му заслуги в сферата на здравеопазването. На празничното заседание на Общинския съвет кметът Стефан Радев връчи на д-р Баев Почетен знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин.

"Чувствам се горд, удовлетворен, мотивиран да работя още за здравето на хората. Благодаря на семейството си за търпимостта, на всички мои колеги, с които съм работил в болницата през годините, защото на всички е ясно, че работата е екипна. Благодаря на моя екип от нашето отделение - скромни, можещи и знаещи. За мен е чест, че работя с тях", каза д-р Баев.

С почетен знак – плакет, посмъртно беше удостоена д-р Илияна Иванова, за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност в борбата срещу Ковид-19. По време на сесията почетен знак-значка получиха лекари, медицински сестри и санитари МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, работещи на първа линия в ситуацията с коронакризата.

На тържествен концерт по повод празника на града почетен знак "За граждански принос" на Общинския съвет беше връчен от председателя Димитър Митев на д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

"Това е признателност към медиците на цялата болница. Благодаря на нашите благодетели и всички, които ни подкрепят от началото. Без вашата подкрепа нямаше да имаме сили да продължим в това, което ни предстои", каза д-р Ченкова.

С наградата „Милосърдие“ беше удостоена старшата акушерка в Отделението по акушерство и гинекология Анка Димитрова. На свой ред тя благодари за оказаното внимание, а също и на колегите си за доверието и подкрепата в съвместната им работа досега.

"Приемам наградата от името на всички лекари, акушерки, медицински сестри и санитари в болница "Д-р Иван Селимински", които с дълбоко хуманния си труд и професионализъм по 24 часа и 365 дни в годината са на своя пост, за да се грижат за хората" , каза тя.

Ръководството на болницата поздравява наградените и благодари за професионализма, отговорността и отношението към пациентите.

Снимки

д-р Милена ЧенковаАнка Димитрова