Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В област Сливен бяха проверени ресторанти, нощни барове, автобуси и предприятия за спазване на мерките

27 октомври 2020 14:33, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 479

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Сливенска област бяха извършени от контролните органи през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Обект на проверките бяха кафенета, питейни заведения и ресторанти, автобуси, предприятия.

Сред проверените обекти са 7 нощни заведения в Сливен. Съвместни екипи на ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ са установили, че те са били затворени в изпълнение на временните противоепидемични мерки, разпоредени от областния управител Чавдар Божурски за периода до 2 ноември.

59 проверки са извършени от ОД на МВР. Служителите на РУ на МВР – Сливен са осъществили 22 проверки, като 4 от тях са били в автобуси от обществения транспорт и 7 – в кафенета и места за хранене. Съставени са 3 акта за неносене на предпазни маски на указаните от здравния министър задължителни места и 6 предупредителни протокола за нарушаване на обществения ред. Проверките на РУ на МВР – Нова Загора са обхванали 14 кафенета, барове и ресторанти в града, при които са издадени 9 предупредителни протокола за нарушаване на обществения ред. Служителите на РУ на МВР - Котел са проверили 16 механи, ресторанти и други места за хранене, издаден е 1 предупредителен протокол. Седем са проверките на РУ на МВР – Твърдица, приключили са без констатиране на нарушения. При всички проверки, осъществени от екипи на ОД на МВР, са проведени разговори със собствениците или управителите на посетените заведения, ресторанти, кафенета и барове относно въведените временни противоепидемични мерки в областта.

Инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда“ са осъществили самостоятелни проверки в 14 предприятия. В едно от тях е издадено задължително за изпълнение на предписание заради неспазване на мерките.

Две самостоятелни проверки са осъществени от РЗИ, не са установени нарушения.

Ежедневният засилен контрол на територията на областта продължава.