Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

496 са болните с COVID-19 в област Сливен

27 октомври 2020 12:57,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 509
covid-19

496 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. 43-ма от тях са диагностицирани през последното денонощие. Преобладаващата част – 37 души, са от община Сливен.

Сред новозаболелите има трима лекари, един от които е стоматолог, и две медицински сестри от Сливен, както и санитарка от Нова Загора. Те работят в различни заведения от болничната и доболничната помощ. Заболели са двама учители и двама ученици от различни училища, съобщиха от РЗИ. Няма карантинирани класове, тъй като инфектираните педагози и ученици не са посещавали учебни заведения повече от два дни.

Регистрирано е огнище на работното място във фирма в Сливен, където са установени три заболели лица. Регистрирани са и две семейни огнища в Сливен и едно – в Нова Загора с общо трима заболели, които са се заразили при контакт с по-рано установени болни.

Към момента положителните за COVID-19 случаи са в четирите общински центъра и още 33 малки населени места в областта.

През последното денонощие е починал пациент на 74 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Носенето на предпазна маска за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръце, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано ограничава риска от разпространение на коронавирус. РЗИ – Сливен разпространи на сайта си анимиран материал на УНИЦЕФ, който нагледно показва как да се предпазваме от заразяване. Материалът е насочен към аудиторията на децата и техните родители. Може да бъде открит на следния адрес: http://rzi-sliven.org/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4-19-%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/