Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Допълнителните тестове, поръчани от Общината, помагат за ограничаване на заболеваемостта

29 октомври 2020 15:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 565
covid-19

Само два са положителните резултати от направените PCR-тестове на 23 лица от Дома за стари хора в Сливен. Тестовете бяха направени на 28 октомври, след като изследване по метода на пуловете на 49 души от Дома показа, че има пет положителни пула, включващи 23 лица. Двамата заразени са поставени под карантина, извършена е цялостна дезинфекция на сградата и РЗИ определя контактните лица.

На 28 октомври бяха взети пулове и на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души. Днес техните резултати показват един положителен пул, което означава, че на пет човека ще бъдат направени PCR-тестове.

Изследванията се правят по инициатива на кмета Стефан Радев за ранно установяване на положителни случаи и предотвратяване разпространението на заразата. След като беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ в средата на октомври, кметът даде указания да се направят допълнителни тестове на персонала и потребителите на всички услуги от резидентен тип.

„Допълнителните тестове са част от мерките, които предприемаме, за да предотвратим създаването на огнище и благодарение на тях навреме да ограничаваме разпространението сред останалите членове на персонала и потребителите на тези услуги“, каза кметът.

Той подчерта, че ако всички спазват мерките за безопасност – носене на маски, дистанция, дезинфекция и миене на ръцете, обществото ще премине по-безболезнено през кризата.