Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Честване на 1 ноември в ОУ "Панайот Хитов"

29 октомври 2020 16:18, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 3 години, брой четения: 1604
Ден на народните будители

Денят на народните будители беше отбелязан в ОУ "Панайот Хитов" в навечеривто на един от най-българските празници. Ученици и преподаватели отдададоха почит към хората, формирали и съхранили България. Датата е време всеки да си припомни имената на стожерите на несломимия национален дух и повод за национална гордост и самочувствие. В часовете бяха представени презентации, песни и филми, свързани с будителите на нашето време, а децата изготвиха табла, които окачиха в класните си стаи.

Във фоайето на училището бе наредена изложба на имените сливенски възрожденци, както и информация за тях по проект "Улици със славни имена", организиран от Фондация "Обествен дарителски фонд-Сливен", Дарителски кръг "За по-добро бъдеще на Сливен"-2020. Инициативата се реализира благодарение на фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

В ден като днешния ние отдаваме дължимото, оказваме своята почит към онези “заслужили българи”, които през вековете са дали и дават приноса си за запазване и издигане на българската духовност, а с това и на самата ни нация.

 

Снимки

Ден на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будители