Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осигурени са техника и материали за зимната поддръжка

10 ноември 2020 16:34,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 518
Машините за зимна поддръжка

Необходимата техника и материали за зимната поддръжка на пътната мрежа в област Сливен са осигурени. Представители на Областното пътно управление, на държавните структури в Сливен и на общините обсъдиха подготовката за зимния сезон през 2020-2021 г. на среща под ръководството на зам.областния управител Камен Костов.

Поддръжката на сливенския участък от автомагистрала „Тракия“ с дължина 44,068 км ще се извършва от „Автомагистрали“ ЕАД – София по договор с АПИ. Извършена е проверка на необходимата техника от 19 машини, както и на наличните количества материали за обработка на настилката. В опорния пункт в новозагорското село Езеро са складирани 640 т. сол и 12 т. сухи химични вещества.

Републиканската пътна мрежа обхваща 542, 261 км първокласни, второкласни и третокласни пътища в областта. Поддръжката им ще се осъществява от ДЗЗД „Поддържане РПМ – Сливен“. Извършени са проверки на техническото състояние на 93 машини. Установено е, че са осигурени над 80 на сто от необходимите пясък, сол и химични вещества. Създадена е организация за временно ограничаване на движението при усложнена обстановка през Котленския, Твърдишкия проход и през прохода „Вратник“.

В РЗИ са изготвени списъци на нуждаещите се от хемодиализа. В ЦСМП и лечебните заведения има осигурени запаси от лекарства и медицински консумативи, специализираните автомобили са в добро техническо състояние.

Отоплителният сезон в детските градини и училищата в областта е осигурен. През летните месеци е извършена профилактика на инсталациите. В Сливен детските заведения са на парно отопление, а в малките населени места използват твърдо гориво. В Нова Загора работят с природен газ, в общините Котел и Твърдица – с дърва и въглища за отопление. Профилактика на отоплителните съоръжения и снабдяване с необходимото гориво е извършена във всички социални заведения.

Създадена е организация за взаимодействие между здравните власти, ЦСМП, болниците, РД „ПБЗН“, ОД на МВР, военно формирование 22 220, Областното пътно управление и общините при възникването на усложнена зимна обстановка.

Снимки: Веселин Вълчев.

Снимки

Машините за зимна поддръжка - 2Машините за зимна поддръжка  - 3