» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Осигурени са техника и материали за зимната поддръжка

10 November 2020 16:34,
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 520
Машините за зимна поддръжка

Необходимата техника и материали за зимната поддръжка на пътната мрежа в област Сливен са осигурени. Представители на Областното пътно управление, на държавните структури в Сливен и на общините обсъдиха подготовката за зимния сезон през 2020-2021 г. на среща под ръководството на зам.областния управител Камен Костов.

Поддръжката на сливенския участък от автомагистрала „Тракия“ с дължина 44,068 км ще се извършва от „Автомагистрали“ ЕАД – София по договор с АПИ. Извършена е проверка на необходимата техника от 19 машини, както и на наличните количества материали за обработка на настилката. В опорния пункт в новозагорското село Езеро са складирани 640 т. сол и 12 т. сухи химични вещества.

Републиканската пътна мрежа обхваща 542, 261 км първокласни, второкласни и третокласни пътища в областта. Поддръжката им ще се осъществява от ДЗЗД „Поддържане РПМ – Сливен“. Извършени са проверки на техническото състояние на 93 машини. Установено е, че са осигурени над 80 на сто от необходимите пясък, сол и химични вещества. Създадена е организация за временно ограничаване на движението при усложнена обстановка през Котленския, Твърдишкия проход и през прохода „Вратник“.

В РЗИ са изготвени списъци на нуждаещите се от хемодиализа. В ЦСМП и лечебните заведения има осигурени запаси от лекарства и медицински консумативи, специализираните автомобили са в добро техническо състояние.

Отоплителният сезон в детските градини и училищата в областта е осигурен. През летните месеци е извършена профилактика на инсталациите. В Сливен детските заведения са на парно отопление, а в малките населени места използват твърдо гориво. В Нова Загора работят с природен газ, в общините Котел и Твърдица – с дърва и въглища за отопление. Профилактика на отоплителните съоръжения и снабдяване с необходимото гориво е извършена във всички социални заведения.

Създадена е организация за взаимодействие между здравните власти, ЦСМП, болниците, РД „ПБЗН“, ОД на МВР, военно формирование 22 220, Областното пътно управление и общините при възникването на усложнена зимна обстановка.

Снимки: Веселин Вълчев.

Photos

Машините за зимна поддръжка - 2Машините за зимна поддръжка  - 3