» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Национална седмица на четенето

11 November 2020 07:41, Irena Miteva
Emission of: Children's Paradise 3 years ago, number of readings: 1503
Национална седмица на четенето

И тази година "Националната седмица на четенето", чиято мисия е насърчаване на грамотността ще бъде отбелязана във всички групи в детската градина с дейности забавни, интересни, весели и щури!

Днес за начало, децата от група "Слънчице" драматизираха любимите си детски приказки: "Червената шапчица" и "Трите прасенца".

С огромна радост и удоволствие се превърнаха във великолепни актьори!

Ще има още спектакли, защото всички желаят да участват в игрите - драматизация!

 

Ето 6 важни причини да четем приказки на децата :

1. Приказките развиват въображението.

2. Приказките ограмотяват.

3. Лошите герои подготвят децата за живота.

4. Чрез приказките децата опознават себе си.

5. Четенето на приказки подсилва връзката на родителя с детето.

Често четенето с родителя преди сън е любимо занимание за детето, което то чака с нетърпение. В забързаното ежедневие на работещите един такъв малък ежедневен ритуал може да означава за едно дете повече, отколкото можем да си представим.

6. И да не забравяме: приказките са забавни!

Дори родителите често преоткриват нови и нови неща в любимите историйки. Всъщност, доста класически приказки първоначално са били писани за възрастни, а после адаптирани за деца (например сборниците на Братя Грим). От край време приказките са поучителни и забавни. И то не само за децата.

Благодарим от сърце на Слънчицата, че ни потопиха в приказния свят на вълшебството, където доброто винаги побеждава! Където приятелството и задружността са истинските важни неща!

Поздравления за учителките и децата!

Photos

Национална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенетоНационална седмица на четенето