Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава засиленият контрол за спазване на мерките в обществения транспорт

12 ноември 2020 13:36,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 450
препазна маска

25 акта за неносене на предпазни маски за лице в обществения транспорт, на автогарата и жп-гарата в Сливен са съставени през последните две седмици, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарушителите са били установени при проверки, извършени от служителите на Районното управление на МВР – Сливен. Минималната глоба, определена в Закона за здравето, възлиза на 300 лева.

Засиленият контрол за спазването на противоепидемичните мерки продължава съгласно указанията на областния управител Чавдар Божурски. Сред приоритетите остава контролът в градския транспорт, в автобусите от Сливен и останалите общински центрове към малките населени места, гарите и автогарите и спирките, където има струпване на хора.

През последното денонощие служителите на ОДБХ извършиха 12 проверки в заведения за обществено хранене и 5 – в предприятия. Съставено е едно предписание за документни пропуски относно извършваната дезинфекция. Трудовите инспектори от ДИТ посетиха 11 предприятия, като в 3 от тях констатираха нарушения на противоепидемичните мерки и съставиха задължителни за изпълнение предписания. 104 са проверките, осъществени от екипи на РУ на МВР в четирите общини, съставени са 22 акта за неносене на маски и 13 предупредителни протокола.