» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

811 са болните с COVID-19 в област Сливен

17 November 2020 14:44,
Emission of: District Sliven 3 years ago, number of readings: 505
епидемия

811 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен към 17 ноември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 59 населени места, сред които са и градовете – центрове на общини.

502 са болните в община Сливен, като 420 от тях са жители на града, останалите – на 27 села. В община Нова Загора са 116, като 76 от тях са жители на града, останалите – на 18 села. В община Твърдица активните случаи са 149, от тях – 125 в града, като в това число са и инфектираните домуващи от социалното заведение в Твърдица, останалите са от 4 населени места. В община Котел са 44 заболели, като 14 от тях са жители на града, останалите – на 6 села. Под домашна карантина са 717 души в областта.

44 души от общия брой на заболелите са дали положителен резултат при направените изследвания през последното денонощие. Има заболял лекар от болничната помощ. Няколко лица са се инфектирали като контактни на по-рано установени случаи в семейни огнища, уточниха от РЗИ.

Двама души изгубиха битката с коронавируса. Пациентите са на възраст над 80 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Разпространението на коронавируса е дифузно на територията на цялата област. Носенето на предпазна маска за лице, спазването на физическа дистанция, социалната изолация, избягването на групови събирания и честото миене на ръцете доказано ограничава риска от инфектиране.

Областният кризисен щаб благодари на гражданите за проявената отговорност и дисциплина за спазване на противоепидемичните мерки.