Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ето какво ще гласуват общинските съветници на редовна сесия на местния парламент в четвъртък - 26 ноември

23 ноември 2020 16:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 467
Sesiq_2611

52 точки са заложени в предварителния дневен ред за предстоящата редовна сесия на местния парламент в Сливен. Това съобщи неговият председател Димитър Митев. Едно е допълнителното предложение. То е свързано със съфинансиране от страна на Общината по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

И на това заседание ще бъде гласувано изменението на бюджета на общината, което според Митев касае няколко направления. Едното е свързано с допълнителни средства за неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия и аварии. Другото касае разходи за ремонтни дейности на Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс, гр. Сливен, както и постъпили искания за финансиране от няколко кметства на населени места за ремонти на обществени сгради, закупуване на техника и апаратура и др. На заседанието предстои да бъде гласувана и бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г.

Сред акцентите от предложенията Димитър Митев открои още приемането на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, изменение на План-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжение на битови отпадъци и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за 2020 г.

Общинските съветници ще гласуват и приемането на Програма за енергийна ефективност на Община Сливен за периода 2020-2027 г.

Сред предложенията за гласуване попада и безвъзмездно прехвърляне чрез дарение на държавата на имоти общинска собственост. По отношение на последното Митев уточни, че става въпрос за недвижими имоти и земеделски земи в землището на град Кермен, които ще бъдат ползвани за функционирането на ж.п. възела Бургас – Пловдив.

В заключение председателят на местния парламент допълни, че и на тази сесия ще бъдат разгледани разпоредителни сделки с общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

Редовната сесия ще се проведе в зала „Май“ на 26 ноември, четвъртък от 9 часа. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, то ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.