Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет в Сливен се събира на редовно заседание на 26 ноември - четвъртък

23 ноември 2020 16:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 420
Sesiq_26.11

52 точки са заложени в предварителния дневен ред за предстоящата редовна сесия на местния парламент в Сливен. Това съобщи неговият председател Димитър Митев. Едно е допълнителното предложение. То е свързано със съфинансиране от страна на Общината по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

И на това заседание ще бъде гласувано изменението на бюджета на общината, което според Митев касае няколко направления. Едното е свързано с допълнителни средства за неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия и аварии. Другото касае разходи за ремонтни дейности на Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс, гр. Сливен, както и постъпили искания за финансиране от няколко кметства на населени места за ремонти на обществени сгради, закупуване на техника и апаратура и др. На заседанието предстои да бъде гласувана и бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г.

Сред акцентите от предложенията Димитър Митев открои още приемането на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, изменение на План-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжение на битови отпадъци и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за 2020 г.

Общинските съветници ще гласуват и приемането на Програма за енергийна ефективност на Община Сливен за периода 2020-2027 г.

Сред предложенията за гласуване попада и безвъзмездно прехвърляне чрез дарение на държавата на имоти общинска собственост. По отношение на последното Митев уточни, че става въпрос за недвижими имоти и земеделски земи в землището на град Кермен, които ще бъдат ползвани за функционирането на ж.п. възела Бургас – Пловдив.

В заключение председателят на местния парламент допълни, че и на тази сесия ще бъдат разгледани разпоредителни сделки с общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

Редовната сесия ще се проведе в зала „Май“ на 26 ноември, четвъртък от 9 часа. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, то ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.