Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

936 са болните в област Сливен

24 ноември 2020 12:20,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 402
предпазните маски доказано ограничават риска от инфектиране

936 са болните в област Сливен към 24 ноември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област. Диагностицирани жители има в 74 или в над две трети от населените места.

 

В най-голямата община, Сливенската, положителни за COVID-19 са 676 души, като 568 от тях са жители на Сливен, останалите - на 31 села.

 

В община Нова Загора болните към момента са 128, като 72-ма от тях са жители на града, останалите – на 24 села.

 

В община Котел болните са 79, като 41 от тях са жители на града, останалите - на 10 села.

 

В община Твърдица болните са 52-ма, като жителите на града са 28, а останалите – на 5 населени места. В тази община се отчита рязък спад на заболяемостта, тъй инфектираните домуващи и персонал са излекувани и е вдигната карантината.

 

52-ма души от болните в областта са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са двама лекари, две медицински сестри и двама санитари от различни болнични заведения. Под домашна карантина са 1 201 жители на областта, съответно по общини: Сливен – 968; Нова Загора – 95; Котел – 92; Твърдица – 46.

 

За съжаление, през последното денонощие две жени с придружаващи заболявания, на 86 и 69 години, изгубиха битката с коронавируса. Едната от пациентките е била лекувана в домашни условия, другата е била настанена в болница. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, социалната изолация, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано намаляват риска от заразяване.