Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

4,5 млн.лв предоставя Правителството на общините от област Сливен за ремонт на пътища и обновяване на градски пространства

09 декември 2020 10:59, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 3 години, брой четения: 834
----

4,5 млн.лв предоставя Правителството на общините от област Сливен за ремонт на пътища и обновяване на градски пространства. Това става с постановление на Министерски съвет от днес.

Първият целеви трансфер е за община Сливен. Парите са за основен ремонт и реконструкция на улици в Сливен и населените места в общината. За тези дейности Правителството отпуска 2 000 000 лв.

1 млн. и 200 000 лв. се предоставят от кабинета на Бойко Борисов за община Котел. Парите са за обновяване на централния градски площад „Възраждане“ в Котел и прилежащите пешеходни зони. Реконструкцията ще съвпадне с отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона на Котел и идеолог на националноосвободителното движение Георги Стойков Раковски.

За община Нова Загора са гласувани 1 млн. лв. за ремонт на улици в пет населени места. Ще се обновят пътните настилки в селата Стоил войвода, Съдиево, Коньово, Кортен и Баня.

Община Твърдица получава 300 000 лв. за ремонт на уличната инфраструктура в две села – Жълт бряг и Бяла паланка.

Избраният за народен представител от Сливенски избирателен район и областен ръководител на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева заяви, че е удовлетворена, че в качеството си в момента на министър е подкрепила това решение за подобряване на средата за живот.