Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Български фирми участват на изложението „Европейско коледно село”

13 декември 2010 16:45,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1084
Мирослав Найденов

На 13 декември 2010 г., областният управител г-н Марин Кавръков получи информация от Министерство на земеделие и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” за участието на Български фирми на изложението „Европейско коледно село”.

В Париж, Франция се откри официално изложението „Европейско коледно село”, което ще продължи до 2 януари 2011 г. Изложбата е разположена на площад Трокадеро и се провежда под името - Трокадеро он айс.

Г-жа Силвия Вартан, която е кръстница на изложението, с помощта на Асоциация „Силвия Вартан за България” организира благотворителна инициатива за набиране на средства, които ще бъдат дарени на клиники за болни деца в България.

Министерството на земеделието и храните съвместно с посланика на България в Париж Н. Пр. г-н Марин Райков съдейства за участието на пет български фирми на изложението: „Ел Би Булгарикум”, „Тандем”, Изба „Карабунар”, изба „Стримон” и винзавод „Асеновград”. Те ще представят традиционни български продукти по време на тематични демонстрационни дни, на които всеки ще може да дегустира българско мляко, месни продукти и вино.

От страна на Франция се проявява интерес към българският пчелен мед, млечни продукти, месо и розово масло.